ponedjeljak, 23. listopada 2017.

Masovno krštenje 1000 beba u Bugarskoj





Tisuću novorođenčadi pricijepilo se Tijelu Kristovom kroz sakrament svetog Krštenja 23. listopada 2017. u gradovima širom Bugarske, izvještava web stranica Bugarske Patrijaršije.
Masovno krštenje je dio nacionalne kampanje „Učini to za Bugarsku“, kao podrške rađanju, da bi se podigla stopa nacionalnog nataliteta. Bugarska sada doživljava najekstremniji pad stanovništva u svijetu, zbog postkomunističke emigracije naroda u bijeli svijet i visoke stope smrtnosti, kao i niske stope nataliteta. Statistika stanovništva predviđa pad od 30%, sa 7.2 milijuna, na oko 5 milijuna stanovnika do 2060. godine.
Kampanja „Učini to za Bugarsku“ stoji pod pokroviteljstvom Njegove Svetosti Patrijarha bugarskog Neofita.  Za njih se neće uzimati prilozi.
Pored Sofije, krštenja će se obaviti i u Plovdivu, Varni, Burgasu, Staroj Zagori, Velikom Trnovu, Rusu, Vraci i Plevenu. Ovaj događaj neće biti izolirani slučaj, već će se u budućnosti također organizirati kako bi se pomoglo Bugarskoj u podizanju nataliteta.
Ovu kampanju su inspirirala redovita masovna krštenja u Gruziji.  Pedeseto takvo masovno krštenje, u kojem je Njegova Svetost Patrijarh-Katolikos Ilija II. osobno postao kum novokrštenoj djeci, obavlja se u Gruziji svakog 21. rujna.
Izvor: spc.rs

Nema komentara:

Objavi komentar

Molim cijenjene anonimne komentatore da komentare svakako potpišu sa svojim nick name da se može snaći u njima