četvrtak, 28. rujna 2017.

Gruzijski patrijarh po pedeseti put obavio masovno krštenje
Na blagdan Rođenja Presvete Bogorodice, 21. rujna 2017, Njegova Svetost Patrijarh-Katolikos Ilija II. obavio je pedeseto masovno krštenje, izvještava stranica Gruzijske Pravoslavne Crkve.
Njegova Svetost je ponovno postao kum za više od 600 novokrštene djece. Čin krštenja je obavljen u katedrali sv. Trojstva u Tbilisiju. Patrijarh sada ima više od 33.000 kumčadi.
Četrdeset i deveto masovno krštenje obavljeno je 13. srpnja ove godine, na blagdan Zbora dvanaest apostola, poznatog u gruzijskom narodu kao "Svetitskovloba", koji je veoma omiljeni blagdan u Gruziji. Slavi se dvaput godišnje, 13. srpnja i 14. listopada. Listopadski blagdan je proglašen za državni praznik.
S prvim masovnim krštenjem 19. siječnja 2008. godine patrijarh Ilija je započeo djelo poboljšanja teške demografske situacije u Gruziji izazvane postsovjetskim povećanjem pobačaja. Ovakve masovne proslave održavaju se četiri puta godišnje, u kojima predsjedatelj Crkve osobno krštava i postaje kum za treće i kasnije dijete vjenčanih pravoslavnih bračnih parova.
Izvor: spc.rs

Nema komentara:

Objavi komentar

Molim cijenjene anonimne komentatore da komentare svakako potpišu sa svojim nick name da se može snaći u njima